Fort H: bezet

fort h salade zalm

Direct aan de Vecht met uitzicht op de jachthaven ligt café-restaurant Fort H. Jaren is het gerund door Marc & Sacha Bon. Na ruim zes maanden dicht te zijn geweest, staan nu Onno van der Grinten en Nicky Heertjes voor vier maanden aan het roer. Fort H is bezet en heeft een menu-kaart. En dat vraagt wat uitleg.

Begin mei, zag Heertjes de online advertentie van Marc Bon. Hij had het restaurant te huur gezet, voor een lange zomer periode. Na deze maanden gaat hij eindelijk starten met de langverwachte verbouwing. Eigenlijk gekkenwerk, wie gaat er nou in een locatie zitten, die verbouwd gaat worden en die al zes maanden dicht is?

In twee weken alles achter de schermen regelen, waar anderen een jaar over doen: concept, menu-kaart, personeel, inkoop, logistiek, financiën, marketing, PR, locatie open-klaar maken etc. In twee weken, want de Hemelvaart stond voor de deur en de weersverwachtingen gaven zon, veel zon. Wat betekent dat de mannen alles op alles hebben gezet om open te kunnen gaan. Alleen haakte de chef af…

PERSOONLIJK & PROFESSIONEEL

Op zijn horeca-locatie in Amsterdam Nieuw-West heeft Van der Grinten een oersterk team, eigenlijk meer een familie. Wie VLLA kent – een underground event locatie- weet dat als je eenmaal daar binnen bent je, je thuis voelt, jong & oud. Bij VLLA vind je kindertheater, festivals en echte techno feesten. Daarnaast vieren mensen daar steeds vaker hun jubileum, hun afstuderen, of verjaardag verrassend genoeg ook veel mensen die 50 worden kiezen voor deze plek. Het team van VLLA kan ook werken in Muiden mits er alleen kleine evenementen zijn. Daarnaast kwamen op de personeelsadvertenties toppers uit de omgeving af. Leuke, jonge mensen die graag wat bij komen verdienen. Alleen die chef nog…

GOUDEN KANS?

De droom van Van der Grinten is al jaren een eigen restaurant. Een droom die Heertjes met hem deelt. Het liefst een met ruimte voor kleine (bedrijfs)evenementen, bruiloften of andere feestjes of bijeenkomsten. De heren kennen elkaar vanuit de horeca- en entertainment wereld. Fort H is voor hun een gouden kans? Maar ja die chef…

Gasten uit de omgeving hebben een bepaald beeld van Fort H. De constante factor blijft altijd het magistrale uitzicht op het water, net als de rust en ruimte op het terras. Alleen wat zijn de gevolgen voor de de menukaart van Fort H, een restaurant dat nou ‘BEZET’ is, dat geen chef heeft?

Vooralsnog is er gekozen voor een kleine lunch kaart. Waarin Young Culinair en Flo (lunchkok in opleiding) de uitvalsbasis zijn waarbij we staan voor kwaliteitsingrediënten & verrassende smaakcombinaties. ㋛ Zo is de Fort H hamburger vurrukkulluk, het desem volkoren boerenbroodje met gerookte zalm met wasabi mayonaise verfrissend en lopen Onno’s Nacho’s als een trein.

UNDER PROMISS, OVER DELIVER

Omdat we net starten, kijken en luisteren we goed naar onze gasten en spelen we daar op in met de menu-kaart. We doen dit werk met heel ons hart & ziel. Vrienden, familie, partners staan ons bij. Het team dat er nu staat moet alleen nog wel warm draaien, de een is meer ervaren dan de ander. Iedere dag gaat het beter, met of zonder chef!